Stavangerfolket er ikke bortskjemt med snø, is og flott vintervær. De fem ukene med skyfri himmel og minus på gradestokken utnyttet bl.a. Multisportklassen på Solborg folkehøgskole til fulle.

Av Hans Petter Nordal

«Vi er utrolig takknemlig for at vi i det hele tatt har hatt en skolehverdag og fått gjort så mye kjekt i lag», sier Multisportelev Simon Harbo.

Både han og hans klassekamerater forteller om venner som det siste året har sittet foran skjermen hjemme og kun hatt hjemmeundervisning, så da har det tross alt vært fint å ha et folkehøgskoleår.

«Ja, og med det fantastiske været vi har hatt i store deler av januar og februar så har vi gjort så mye kjekt ute», forteller Henrik Larsen. Han kommer fra Egersund og vet hvordan vintrene normalt er her på vestlandet.

Flotte opplevelser

Guttene på Multisport forteller ivrig videre om alt de og klassen har utrettet i de fine vinterukene. 

«Vi har vært masse ute, akt på akebrett, stått alpint både i Sirdal, Røldal og i Sauda. Videre har vært stått på skøyter og spilt ishockey på Mosvannet rett nedenfor skolen og gått turer i flott vintervær med kakao og grilling og kjent solen varmet i ansiktet. Til og med kveldene har vært magiske med stjernehimmel og klart vintervær og det utnyttet vi også med å sende opp kinesiske lykter over Suldal. Alt har vært helt eventyrlig og selv ikke koronaen har kunnet stoppet oss for disse aktivitetene.»

Det er flott å se hvordan Stavanger kommune har lagt til rette for at rogalendinger og andre skal få nyte vinteren maksimalt med bl.a. å måke skøytebaner og hockeybaner på isen og lage skiløyper på golfbaner og istrygge vann. Mosvannet og Stokkavannet var jo Stavangerfolkets samlingspunkt i disse vinterdagene. Her så du fullt av folk enten gå på skøyter, ski, syklet, akebrett, i barnevogn og mange gående som syntes det var herlig å bare gå på vannet og nyte solen. 

Flere vinteraktiviteter

Selv om mildværet kom og vinteren tok slutt i Stavanger, så er ikke vinteraktivitetene over for Multisportklassen. I uke 11 og 12 så reiser de bl.a. til Hovden for å stå mer på alpint, gå langrenn og ake i en 3000 meters akebakke fra Hovdenuten. Og kanskje det blir hundekjøring også. Time will show!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.