Fire elever på Filmproduksjonslinja ved Solborg folkehøgskole fikk i høst være med på innspillingen av TV-suksess-serien «Lykkeland 2» i Stavanger og omegn. 

Dette var utrolig spennende og lærerike dager forteller to av filmelevene, Eivind Halås og Marianne Froknestad.

Av Hans Petter Nordal

Det er ikke enkelt å få jobb innen TV- eller filmbransjen, her er nåløyet ekstra lite.

Vi føler oss utrolig privilegerte som fikk denne muligheten. Det var gjennom kontakter som vår filmlærer Tore Hynnekleiv har, at dette ble en realitet.

Opptakene til den nye TV-serien blir hovedsakelig gjort i Stavanger sentrum og i områdene rundt Stavanger og dagene med opptak kan bli lange og intense.

Ja, vi forstod raskt at denne bransjen ikke bare er romantisk, men veldig omstendelig. Her var det mye gåing og bæring av utstyr og hard jobbing fra tidlig om morgenen til sent på kveld. Men til gjengjeld svært lærerikt å få se hvordan ting virkelig fungerer på sett. Her fikk vi se filmrealiteten på nært hold.

Mye humor

Eivind og Marianne fikk mange forskjellige arbeidsoppgaver under sin praksisperiode. 

Jeg gjorde alt fra å bytte batterier på monitorene til å sørge for at kameraene var cuet og klare til opptak, sier Eivind. Og jeg var alt fra 3-D assistent på kamera til klapper foran kamera på ulike scener, forteller Marianne.

Begge forteller at de lærte masse av å se på hvordan ting ble gjort og ved å snakke med folk i filmcrewet.

Ja, det var gøy å prate med alt fra kamerafolk, regissør, innspillingsleder til skuespillere – her var det mye humor og en lett tone. Men når det var alvor var alle skikkelig skjerpa og klar for sine ulike oppgaver. Og det var gøy at de stolte på oss og våre arbeidsoppgaver. Selv om det blir en del venting må du alltid være klar når ting skjer. 

Tøff bransje

Marianne fikk også tilbud om å bli med filmteamet videre til Bergen som assistent for nye opptak der.

Gøy å bli spurt, men jeg vil jo ha med meg mest mulig av dette folkehøyskoleåret og det er kjekt å være her på Solborg også. Men jeg håper å få en forespørsel senere, men vet det er en tøff bransje å komme inn i, så det er nok smart av meg å ta en grafisk design utdannelse som en backup og heller se om jeg kan jobbe meg inn i TV-eller filmbransjen på sikt.

Jeg er mer usikker enn Marianne om det er dette er noe jeg vil satse på videre. Det er spennende, men samtidig er det er svært smal og tøff bransje å komme inn i. Må ha de rette kontakter og være gratisarbeidene over lang tid og det tror jeg ikke jeg har tålmodighet til. Men dette prosjektet var veldig gøy å være med på, sier Eivind.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.