Skrevet av Simon Harbo

På Solborg har Expressionlærer Marit Anmarkrud i år satt i gang en helt egen teatergruppe! Den består av elever på tvers av linjer og seksjoner, med mål om å lage en heidundrende forestilling før juleferien. For å kickstarte det hele dro gruppa på en aldri så liten inspirasjonstur til Horsens teaterfestival i Danmark!

Torsdag 16. september dro en gjeng spente elever med danskebåten fra Stavanger retning Hirtshals. Mange fikk nye bekjentskaper og man merket fort at dette ville bli en bra tur med et godt samhold.

Gjengen klare for frokost i Aalborg! Foto: Håkon Veine Wiig
Gjengen klare for mat! Foto: Håkon Veine Wiig

Fredag morgen ankom gruppa Danmark og satte kursen mot Horsens. Vi unte oss et lite frokoststopp i Aalborg før vi dro videre mot overnattingsstedet vårt. Istedenfor å bo på hotell, hadde Marit booket en hel økologisk gård (Petersholm)! Her ble vi tatt imot av Andrea som viste oss rundt på gården og hvordan de levde der. En ny opplevelse for de fleste, men elevene var positive og gledet seg til to netter her!

Nydelige Petersholm. Foto: Live Hilton


Senere på dagen var det duket for turens første forestilling i Fængselet; «Sorry not sorry». En danseforestilling som vekket forskjellige tanker blant flere. På kvelden var det duket for en ny danseforestilling; «Humanoid». Dette var et interaktivt stykke hvor skuespilleren alene spilte en robot og kanskje ga oss et forvarsel på hvor mye maskiner og roboter vil påvirke livene våre i fremtiden.

Vår helt egen Hobbithytte! Foto: Simon Harbo

For å avslutte dagen samlet vi oss med flere andre teaterskoler fra Danmark og fikk oppleve danske bli-kjentleker, en egenprodusert teaterfilm og mye mer.

God stemning i bilen! Foto: Håkon Veine Wiig

Lørdag var nok en hektisk dag med tre nye forestillinger. Etter en deilig, økologisk frokost på Petersholm dro vi til Horsens Ny Teater og så uteforestillingen «Tam-Vild». En ny vri på den kjente fortellingen om Tarzan med kun tre (!) skuespillere. Dyktige skuespillere som vi var meget imponerte over! Rundt lunsjtider var det duket for ny danseforestilling; «Punk-a rebel never dies».
Etterpå var det ned til sentrum igjen og se «Ud med Knud». En musikalsk familieforestilling med mye akrobatikk og et viktig tema. Senere på kvelden dro vi og spiste felles middag i byen. Alle var enige om at det hadde vært en lang og bra teaterdag! Noen kjøpte seg også noen iskuler til dessert før det bar tilbake til gården for å avslutte dagen med litt Mafia og kveldskos.

Uteforestillingen «Tam-Vild»! Foto: Simon Harbo

Søndag var turens siste dag med to forestillinger på agendaen. Men aller først var det frokost og utvask på Petersholm. Med tre fullstappede biler dro vi til Fængselet for siste gang og så ungdomsforestillingen «Genlyd» og en imponerende danseforestilling med navnet «Limbo – how low can you go». Etter mye akrobatikk og action avsluttet vi festivalen med barneforestillingen; «Spoiiiiiiiiing – en mands skrot – en anden mands skat».

Gode venner i fergekøen! Foto: Mari Tveit

Vi kan se tilbake på en vellykket tur med mange gode teateropplevelser, mye sosialt og en fantastisk gjeng!
NB! Flere bilder nedenfor:)

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.