Vi har stilt 20 spørsmål til en rekke personer som har det til felles at de har en tilknytning til Solborg – nåværende og tidligere elever, lærere og andre som har med skolen å gjøre. Få har hatt lengre vei til Solborg enn Danait. Opprinnelig fra Eritrea, men nå stortrives hun i Tromsø – og på Solborg.

1. Beskriv deg selv med fem ord:
 Hjelpsom, rolig men humoristisk, takknemlig, kjærlig og drømmende.

2. Plastposer eller handlenett?
For meg er det definitivt handlenett. Jeg mener at plast er noe vi ikke burde bruke for det meste. 
Det har ikke vært et problem for meg siden jeg er oppvokst med handlenett hjemme i Eritrea, og som klimaentusiast mener jeg at det ikke skal være et problem for andre med fri plastposer.

3. Hva er de tre beste tingene med Stavanger?
De tre beste tingene med Stavanger er at det er en søt liten by med masse gode alternativer, mye opplevelser og har hyggelige folk.

4. Te eller kaffe?
For meg blir det te, jeg er ikke så glad i kaffe, og jeg har ikke drukket mye kaffe i mitt liv men hjemme i Eritrea har vi en tradisjonell kaffeseremoni, bare da drikker jeg litt kaffe. I hverdagen derimot vil jeg heller drikke te. Jeg drikker så mange kopper te jeg klare å få i meg om dagen, fordi det er så varmt og godt med mye god smak. 

5. Du får plutselig en hel kveld fri. Hva gjør du?
På en frikveld på Solborg henger jeg med venner, klassekamerater, og for å nevne noe aktiviteter drive jeg også med strikk og drikk (te, Pepsi, kaffi 😉 ) med jentene, spiller kortspill, vi drar til Sewon (meg, Lorenza og Phuong) og spiser noe godt hos henne eller går på tur. Hvis ikke det så blir det Netflix og chill på rommet. 

6. Siste filmen du så på kino. Og hvem så du den med?
Siste filmen jeg var på kino hvor vi så Frost 2 sammen med mine tre søsken i romjula. Filmen var en god vinterfilm. 

7. Hvem ringer du for å fortelle at du har en god nyhet?
Det spørs på hva slags nyheter jeg har å komme med. Har jeg fått bedre enn treer i matte, ringer jeg mamma. Men har jeg fått drømmescorene mine på 70% på salg, er det bestie jeg ringer til.  (bestevenninna mi i Tromsø)

8. Har du en fast morgenrutine?
Alarmen går kvart over sju, da strekker jeg meg, står opp, går på badet, skifter og blir klar, går til frokost, spiser en toast og drikker kopp te, går på rommet, pusser tanna, da er jeg klar for morgensamlingen og resten av dagen. 

9. Hva får deg til å gråte?
Følelsesmessige fortellinger/historier, eller når jeg ser folk på flukt fordi det gjenspeiler min fortid da jeg engang også var på flukt. Smerten som gjenoppleves, minner og opplevelsene når jeg ser dem. Det for meg til å gråte. Og ikke minst filmer med rørende historie.

10. Hva er den beste boken du har lest?
Jeg vil ikke si jeg er en god leser, men jeg har lest en del bøker. Jeg leser for det meste politiske bøker, men også kjærlighetsbøker. Min favorittbok er «Verden er en boble» skrevet av Nicola Yoon. Den får meg til å være takknemlig for det sunne, friske livet. Å kunne gå ut i live uten motstand er friheten og det hadde ikke jenta i boka. 

11. Hva er det kjekkeste stedet du har besøkt?
Kjekkeste by jeg har vært i er Tromsø. For meg som er glad i forskjellige opplevelser så har Tromsø været den beste byen med fin natur og variert vær (vinter og sommer) 🙂

12. Hva har du på brødskiva på kveldsmaten (på Solborg)?
Jeg har til vanlig to skiver brød med smør, gulost og i tillegg til det pakker jeg to skiver grovbrød med ost og salami.

13. Har du en guilty pleasure?
My guilty pleasure er å kjenne på røyklukten fra eksospotten når en bil kjører i full gass. og jeg er veldig flau over det 

14. Hvis du skulle gått på en annen linje på Solborg; hvilken skulle det vært?
Det skulle ha vært foto-linja. hvis den hadde eksistert i år.

15. Har du noen skjulte talenter?
Kommer ikke på noe skjulte talenter for tiden. 

16. Hva synger du i dusjen?
Jeg er en av de som ikke synger i dusjen, men jeg går i dyp diskusjon med meg selv, og i mellom meg og dusjen er det alltid jeg som vinner over diskusjonen. 

17. Hvem skulle du gjerne blitt sittende fast i heisen med?
Den eneste jeg skulle gjerne blitt sittende fast i heisen med er lillesøstera mi, for hun er den beste å komme i diskusjon med og er den søteste jeg vet om og gjør dagen min alltid god. 

18. Hva ville du sagt til Erna hvis du møtte henne?
Kan jeg ta et selfie med deg.

19. Er du en bingewatcher?
Jeg er en bingewatcher som liker å se til alt er ferdig uten pause.

20. Til slutt ett spørsmål vi bare må stille: Hva er den beste opplevelsen du har hatt på Solborg?
Jeg har opplevd veldig mye kjekt i dette halve året her på Solborg folkehøgskole, og den beste opplevelsen var å bli kjent med mange forskjellige snille og hyggelige folk med forskjellige erfaringer og bakgrunner. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.