Vi har stilt 20 spørsmål til en rekke personer som har det til felles at de har en tilknytning til Solborg – nåværende og tidligere elever, lærere og andre som har med skolen å gjøre. Emilie Danielsen fra Skien skulle egentlig studere i Trondheim dette året, men valgte å vente ett år for å fokusere på å lære å sy sine egne klær på linja Klær, Mote & Design.

1. Beskriv deg selv med fem ord:
Smiler mye, glad i å sove, gledesspreder, lat og kreativ.

2. Hva er de tre beste tingene med Stavanger?
Det jeg liker aller best er byen, fordi den er så utrolig fin med mye kunst. Jeg liker også veldig godt alle tilbudene de har her, som for eksempel poesikvelder på biblioteket. Det siste er alle butikkene (Monki) som vi ikke har der jeg kommer fra.

3. Te eller kaffe?
Jeg velger te hvis jeg kan ha honning i den, men kaffe hvis det er iskaffe.

4. Du får plutselig en hel kveld fri. Hva gjør du?
Hvis jeg får en hel kveld fri liker jeg å bruke den for meg selv, da det kan bli veldig mye sosialisering her på skolen. Da ser jeg enten på serier på rommet, ringer familie og venner, eller sover. Mest sannsynlig en blanding av de tre alternativene. 

5. Siste filmen du så på kino. Og hvem så du den med?
Den siste filmen jeg så på kino var Frozen 2 med bestevenninna mi hjemme i Skien. Den så vi i juleferien, det var en veldig bra film!

6. Hvem ringer du for å fortelle at du har en god nyhet?
Alltid mamma og kjæresten min, i den rekkefølgen. 

7. Har du en fast morgenrutine?
Jeg prøver å få en fast morgenrutine med frokost og hele pakka før skolen begynner, men det er skikkelig vanskelig å komme inn i en rutine. Så akkurat nå, nei, men forhåpentligvis litt utover nyåret vil det bli å stå opp til grøt hver morgen. 

8. Hva får deg til å gråte?
Det meste får meg til å gråte, jeg gråter i alle mulige situasjoner. Det kan være alt fra en video på Facebook til et dikt fra Trygve Skaug.

9. Hva er den beste boken du har lest?
Jeg klarer ikke bestemme en konkret favoritt, men den boken som har gitt meg mest er «Eleanor & Park» av Rainbow Rowell. Selv om det er utrolig mange år siden jeg leste den, tenker jeg støtt og stadig på denne boka og mange ting i hverdagen får meg også til å tenke over den. For eksempel hver gang jeg hører musikken jeg hørte på da jeg leste den. 

10. Hva er det kjekkeste stedet du har besøkt?
Liseberg, det var verdens gøyeste dag i hele livet mitt. Det er noen år siden og da var jeg akkurat høy nok til å ta alle de kuleste karusellene. Liseberg er verdens beste sted i hele verden, ingenting slår denne fornøyelsesparken.

11. Hva har du på brødskiva på kveldsmaten (på Solborg)?

Kanskje syltetøy, noen ganger nugatti og et glass med melk. Andre ganger den saltpølsa som har sånn krydder rundt med agurk på toppen. 

12. Hvis du er elev på Solborg nå: Hva gjør du om ti år? 
Om ti år er jeg ferdig med utdanningen min som barneskolelærer, og har forhåpentligvis vært ute i jobb noen år. Jeg håper også jeg eier mitt eget hus og kanskje har en hund eller en katt. 

13. Har du en guilty pleasure?
Jeg er litt i overkant opphengt i realityserier, akkurat nå går det i Love Island. 

14. Hvis du skulle gått på en annen linje på Solborg; hvilken skulle det vært?
Kanskje kunst, fordi jeg er veldig glad i kunst. Det er en linje med mye frie tøyler og det virker veldig spennende å kunne finne sin egen stil og lære mye om seg selv som kunstner. Det hadde også vært interessant å kunne reise til utlandet for å dra på museer og lære mer om forskjellige kunstnere. 

15. Har du noen skjulte talenter?
Nei, men jeg kan rulle tunga mi til en trekløver og det syns jeg er litt kult. 

16. Hva synger du i dusjen?
Mercy av Duffy, jeg lever for denne sangen og har sunget til denne siden jeg var ganske liten. 

17. Hvem skulle du gjerne blitt sittende fast i heisen med?
Jordan Peele, må ta to ord med han angående slutten i Get Out. Eller Jack the Ripper, det er verdt å bli et av hans ofre i mot at jeg i det minste vet hvem han er. Eller Gud, hvis jeg da ender opp alene i heisen har dere et forklaringsproblem. 

18. Hva ville du sagt til Erna hvis du møtte henne?
Egentlig ingenting, hun interesserer meg ikke. 

19. Er du en bingewatcher?
JA, jeg kan se på serier hele dagen lang. Kan fort se en serie om dagen hvis muligheten byr seg. En serie kan for eksempel være Modern Family som jeg sikkert har sett ti ganger, jeg går bare aldri lei! 

20. Til slutt ett spørsmål vi bare må stille: Hva er den beste opplevelsen du har hatt på Solborg?
Mina, Ragnhild og jeg var på Stoff og Stil. I kjent stil ble vi der noen timer for lenge og vi hadde ingen sjans til å rekke kveldsmaten. Vi begynte å tenke ut andre alternativer og en av oss kom med forslaget om å bestille pizza fra Dominos. Ragnhild sier klart ifra at NEI!!! det ville hun ikke ha, hun ville heller ha pizza fra Pizzabakeren. Og idet det skjer så kjører det en bil forbi og av taket på denne bilen faller det av en pizza fra Pizzabakeren midt i veien rett foran beina våre. Jeg roper PIZZA og løper ut i veien for å hente den mens alle bilene må stoppe. Mens vi sitter og spiser pizzaen vår sier Mina til Ragnhild: Ikke for å fornærme deg (Ragnhild er veldig troende), men akkurat nå begynte jeg nesten å tro litt på Gud. 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.