Vi har stilt 20 spørsmål til en rekke personer som har det til felles at de har en tilknytning til Solborg – nåværende og tidligere elever, lærere og andre som har med skolen å gjøre. Ragnhild Hasselgård er fra Fredrikstad, og er i år andreårselev på linjen Klær, Mote & Design. Før Solborg gikk hun på Frederik II vgs. med studiespesialisering. For å få litt pause fra realfagene dro hun på folkehøgskole for å lære noe nytt og nevenyttig. Der koste hun seg så mye at hun ble igjen enda et år.

1. Beskriv deg selv med fem ord:
Tankefull, kreativ, liker å lytte og lære, vanedyr, lett å glede.

2. Plastposer eller handlenett?
Jeg bruker som regel handlenett selv om jeg vet at plastposer ikke er miljøverstingen her i Norge. 
Jeg trenger rett og slett ikke å bruke så mange plastposer som en vanlig husholdning, så for at ikke plastposer skal samles opp på rommet mitt bruker jeg handlenett. Og så ser jo handlenett litt bedre ut.

3. Hva er de tre beste tingene med Stavanger?
Det beste tror jeg må være atmosfæren. Det er så fint å bare gå rundt i byen, og det føles litt ut som en småby selv om den er stor. Noe annet som er veldig bra er nærheten til naturen. Man må ikke gå langt før man kommer til et grøntområde eller kysten, og det er helt fantastisk. Det er også helt supert at byen har så mye å by på. Jeg tror det er umulig å ikke finne et tilbud her som passer for deg og ditt liv.

4. Du får plutselig en hel kveld fri. Hva gjør du?
Mest sannsynlig tar jeg en rolig kveld med en god bok og en kopp te. Gjerne en god og varm dusj også. Skulle det en sjelden gang hende at jeg får lyst til å gjøre noe annet går jeg som regel opp på sysalen.

5. Siste filmen du så på kino. Og hvem så du den med?
Jeg så «Frozen 2» med en liten gjeng fra skolen. Jeg så den med søsknene mine i juleferien også, men ble med enda en gang siden jeg hadde en gratisbillett, og jeg synes det var en veldig god filmopplevelse.

5. Hvem ringer du for å fortelle at du har en god nyhet?
Det er som regel mamma eller bestemor, men det kommer litt an på hva slags nyheter det er. Etter min mening krever forskjellige type nyheter forskjellige type folk å snakke med. Det finnes ingen som er 100 % som meg, så det er ingen det passer å snakke om 100 % med.

6. Har du en fast morgenrutine?
Jepp. Alarmen ringer i sjutiden, og jeg ligger og slækker’n en liten stund. Deretter står jeg opp, kler på meg, og går til frokost. Der spiser jeg havregrøt og drikker et glass melk. Etter det tar jeg meg en kopp kaffe, og så går jeg tilbake på rommet og pusser tennene. Så går jeg til morgensamling. Jeg er definitivt mest effektiv om jeg har en rutine, så jeg er avhengig av å ha noen for ikke å vase bort tiden min helt.

7. Hva får deg til å gråte?
Som regel er det rørende ting fra virkeligheten. Alt fra en liten snutt som dukker opp på Facebook til talen Maud Angelica holdt i Ari Behns begravelse får tårene til å trille. En sjelden gang greier også en roman eller film å røre meg nok til å gråte litt, men den listen er kort (foreløpig). 

8. Hva er den beste boken du har lest?
Jeg greier helt ærlig ikke å velge en favoritt siden bøker gir meg så mye forskjellig, og er best på forskjellige måter. Likevel tror jeg den mest underholdende boka jeg har lest er «The Lies of Locke Lamora» av Scott Lynch. Det er en fantasybok med en fantastisk dialog og karakterer. Den får meg til å le, gråte og tenke. Jeg liker å lese om moralsk gråe personer, og om fantasireligioner i andre verdener. Her får jeg definitivt det med en tyv som både bryter reglene til alle autoritetspersoner rundt seg, men likevel er utøvende prest i deres religion. Jeg er også superglad i å lese om tilsynelatende umulige planer som blir gjennomført med humor, kløkt, og litt action.  

9. Hva er det kjekkeste stedet du har besøkt?
Det er mange, men ett spesielt er Kirgisistan. Det er alltid menneskene som gjør mest inntrykk på meg og får meg til å ønske å dra tilbake når jeg er ute og reiser, og folk i Kirgisistan er helt fantastiske. Jeg har aldri møtt mer gjestfrie, hyggelige, og fantastiske folk. Vi fikk oppleve så mye, og ble satt sånn pris på. Folka jeg møtte der er blitt forbilder for hvordan jeg skal være mot andre, og hvordan jeg skal leve livet mitt. Jeg tror det er umulig for meg å glemme den turen.

10. Hva har du på brødskiva på kveldsmaten (på Solborg)?
Som regel spiser jeg frokostblanding istedenfor brød, men hvis jeg tar meg en brødskive er det mest sannsynlig fordi de på kjøkkenet har laget eggesalat.

11. Hva gjør du om ti år? 
Forhåpentlig vis er jeg ferdig utdannet geolog, og trives med det. Det hadde vært fint om jeg hadde stiftet familie og greid å slå meg til ro et sted med en livsstil jeg er fornøyd med. Et pluss hadde vært et fint hus litt utenfor byen med masse bokhyller, syrom, og en lettstelt hage.

12. Har du en guilty pleasure?
Ja. Jeg kjøper nesten alltid mer bøker eller stoff (tekstiler, ikke narkotika) enn det jeg trenger, spesielt når det er på salg. Selv om jeg prøver å ikke gjøre ting jeg vet/synes jeg ikke burde gjøre er det noen ganger at mengden «pleasure» overgår mengden «guilt».  Heldigvis for meg går hverken bøker eller stoff ut på dato.

13. Hvis du skulle gått på en annen linje på Solborg; hvilken skulle det vært?
Foto, eller Storytellers som den blir hetende nå. Jeg vurderte faktisk å søke på en fotolinje da jeg skulle søke på folkehøgskole, men endte opp med søm siden jeg synes det var litt mer praktisk. Å ta bilder og å skrive er noe jeg liker veldig godt, så jeg tror jeg hadde trivdes kjempegodt på den linja. Jeg beundrer også folk som er flinke til å fortelle historier gjennom forskjellige medium, så det er noe jeg hadde likt å kunne.

14. Har du noen skjulte talenter?
Ikke egentlig. Ikke et man ikke lett kan lære seg ihvertfall. Men jeg ser ut til å ha en egen evne til å finne store pengesummer på bakken. Jeg har funnet flere 100- og 200-lapper, en 500-lapp og en lommebok full av kontanter (som jeg selvfølgelig leverte tilbake like full som jeg fant den), men som jeg fikk finnerlønn for. Ikke akkurat et talent, og det er lenge siden sist jeg fant noe, men jeg har ihvertfall tjent godt på flaksen min så lenge jeg hadde den.

15. Hva synger du i dusjen?
Det går mye i lovsang med de andre sangene jeg liker for øyeblikket innimellom. God dusjmusikk er positiv og gir god stemning, og da er lovsang perfekt. Alternativt er gode klassikere fra Queen, Beatles, Eagles osv. veldig gode alternativer.  

16. Hvem skulle du gjerne blitt sittende fast i heisen med?
Karin, roomien min fra i fjor. Vi ser hverandre alt for lite, og vi har det aldri kjedelig sammen. 
Hadde vi sittet fast i en heis sammen hadde det garantert endt i latterkrampe. Hun hadde gjort en kjip situasjon utrolig mye bedre.

17. Hva ville du sagt til Erna hvis du møtte henne?
Hør på hva ungdommen sier. Les rapportene som sier hva som må gjøres for klimaet vårt. Vi har folk som ønsker forandring, og vi har faktaene som sier hva vi må gjøre. Nå må du bare ta dem på alvor og sette jorda før velferden vår. I tillegg øker forskjellene mellom fattige og rike i landet vårt, så du burde kanskje gjøre noe med det også.

18. Er du en bingewatcher?
Jeg ser veldig lite på serier fordi jeg velger å ikke ha tilgang til Netflix og sånt. Det er ikke noe jeg får så mye ut av eller ønsker å bruke mye tid på, spesielt ikke på folkehøgskole. Men når jeg først ser på serier ser jeg masse. Når jeg er hjemme i feriene blir det ofte en dag eller to som går til å binge TV-serier.

19. Hvilket SoMe henger du mest på?

Det er nok Instagram. Jeg bruker det mye til å følge med på personer i sy- og strikkemiljøet, organisasjoner jeg støtter, personer jeg ser opp til, bedrifter jeg liker, venner og kjente, memes og ikke minst mange fotografer (spesielt fra National Geographic). Jeg får liksom alt jeg ønsker på ett sted.  

20. Til slutt ett spørsmål vi bare må stille: Hva er den beste opplevelsen du har hatt på Solborg?
Hele året er helt fantastisk, og jeg er så heldig å få dobbelt opp. I fjor var jeg verdens heldigste og fikk Karin som roomie, og det er definitivt det beste som har skjedd på Solborg. Dette året har også hatt mange høydepunkt selv om jeg ikke lenger har roomie, og ett jeg husker kjempegodt er da Emilie, Mina og jeg fikk gratis pizza som kom flyvende fra et biltak. Det var gøy, godt, og helt utrolig.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.