Dette kommer til å bli skambra, sier Halvard Aase entusiastisk. Nylig startet han i jobben som Solborgs sjette rektor på 110 år.

Foto: Geir Ertzgaard

Av Hjørdis Halleland Mikalsen, frilansjournalist Skrivehuset

-Bare seks rektorer på 110 år, det er imponerende. De har tydeligvis likt seg godt i jobben, noe som lover godt for fremtiden, sier den blide 44-åringen fra Jørpeland.

-Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med elevene. Solborg Folkehøyskole skal være et sted hvor hver enkelt ungdom skal føle seg ivaretatt. Det er mitt hovedfokus, sier den sympatiske 44-åringen. 

-Så skal vi gjøre sykt mye gøy. Vi skal spille, synge og danse, vi skal surfe på Borestranden og dra på spennende reiser i både inn og utland – så sant ikke koronaen stopper oss, sier han.

Halvard har en allsidig bakgrunn. Han utdannet seg på musikkonservatoriet i Kristiansand, og spesialiserte seg til bassist. I flere år jobbet han som frilansmusiker i Oslo, og var blant annet kapellmester og bassgitarist for Bertine Zetlitz, Sigvart Dagsland og Oslo Gospel Choir. I tillegg har han jobbet for både Idol og VG-Lista Topp 40. Bare for å nevne noe. Han har også vært kultursjef i Forsand kommune, og har jobbet som lærer ved Vågen videregående i Sandnes og på Jørpeland ungdomsskole. I tillegg har han skrevet masteroppgave i endringsledelse og har arbeidet med et doktorgradsprosjekt om innovasjon og utvikling i offentlig sektor.

-Endringsledelse og musikk er to helt ulike felt, men begge deler representerer kunnskap som jeg vil få god bruk for i jobben som rektor ved Solborg.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.