– Et magisk, fantastisk, reisemål!

– Vi fikk oppleve ting vi ikke får oppleve andre steder!

– Vi fikk utfordra komfortsonen.

– Og hey, vi fikk med konsert med Sam Smith!

Det er noe av hva årets elever sier om Foto Sør-Amerikasin studietur til Chile og Argentina. De sier også: Avstand gir perspektiv, og du kommer ikke lenger vekk enn sørtippen av Sør-Amerika. I 2018 satte Lonely Planet Chile på toppen av listen over verdens beste reisemål. Foto Sør-Amerikaer den eneste linja på norske folkehøgskoler som kombinerer studietur til Argentina og Chile, til Chile er vi de eneste. Lurer du på om det er aktuelt for deg, gir vi deg 12 grunner til å bli med oss til Sør-Amerika.

12 grunner til å reise til Sør-Amerika

1. Fotografere pingviner!


Midt i Magellanstredet en time med båt fra byen Punta Arenas ligger Isla Magdalena og nasjonalparken
 Monumento Natural Los Pingüinos. Tusenvis av pingviner holder til på øya, som bare tillater besøk fra mennesker en time hver dag – for å beskytte den sårbare kolonien. Få land i verden tar bedre vare på naturen sin enn Chile og Argentina, samtidig som de gir fotografer muligheter til å dokumentere den magiske naturen.

 1. Danse tango i Buenos Aires

Buenos Aires er full av milongas, danseskoler hvor du får lært deg å danse tango. Klokka 21 begynner folk å dukke opp i de mørke kjellerlokalene i Milonga La Viruta, en av de mest kjente skolene. Nybegynnere kommer for å lære seg grunnstegene, mer erfarne danseløver fyller tangogulvet for å holde fast på ungdommen – enda noen timer, akkompagnert av levende musikk fra tangomusiker på ypperste nivå.

 1. Oppleve argentinsk toppfotball på sitt mest gærne.

I den argentinske toppserien er 15 av lagene fra Buenos Aires. I år er det Racing Club de Avellada leder Superliga – for første gang siden 2014. Tre kamper gjenstår, stadion er stappfull, folk hopper så tribunene rister. Fotball i Argentina er mer intens enn noe annet sted. Livet på tribunene er like spennende som det som skjer på banen. Heia Racing!

 1. Spise frokost 5000 meter over havet i Chile

18-seteren er parkert ved geysiren, bordet er dekket med juice, kaffe, baguetter og kjeks. 5000 meter over havet er lufta tynn, og dampen fra de mange geysirene spruter stråler i landskapet etter tur når trykket fra det glohete vannet seg gjennom sprekkene i bakken. Vi er nord i Chile, Argentina ligger en liten halvtime unna, vulkanen i bakgrunnen ligger i Bolivia.

 1. Ri på hester sammen med gauchoer på pampasen utenfor Buenos Aires

Rundt Buenos Aires er det utallige estancias, eller farmer. Hver gård har sin stall, gauchoer (Argentinas cowboys) har kontroll på hestene sine. Mens vi rir, fikser folkene på estanciaen en klassisk parilla (barbeque) med pølser, biff og salat. Ingen serverer større biffer eller spiser mer oksekjøtt enn argentinerne.

 1. Fotografere gatefoto i fabelaktige Valparaiso

Valparaiso med grafittien, de klassiske jazzklubbene som La Piedra Feliz, cerroer (åsrygger) med sine assensorer (heiser), fargerike hus, fiskemarkeder og utsikt over Stillehavet. En by ulik alt annet og gatefotografenes drømmeby. Valparaiso er Chiles viktigste havneby, mot vest er det med noen små øynasjonen ingen ting før Australia.

 1. Surfe ved verdensberømte Punta das Lobos i Pichilemu, Chile.

Chile er et surfernes Mekka, Pichilemu er selve paradiset, surfere kommer fra hele verden for å teste ut de svære bølgene ved Punta de Lobos, vi prøver ut de mindre inne ved land.

 1. Dra hjem til chilenske studenter i Santiago

Benjamin er student i Santiago. På fritiden er han magiker, med flere triks opp under ermet. Han og vennene hans åpner opp hjemmet for oss og inviterer oss inn på «Timar Once» eller kveldste, en vanlig chilensk tradisjon.

 1. Sove på stranda i Pan de Azucar

Vi slår opp teltene på stranda i Pan de Azucar, 40 mil fra nærmeste større by, i sjøen svømmer delfiner, pingviner klamrer seg til Isla pan de Azucar, og vi våkner til lyden av bølger som krasjer mot land. Bak oss er det bare ørken hele veien til Andesfjellene.

 1. Bade i saltlaguner i verdens tørreste ørken

Atacama er verdens tørreste ørken. Noen steder har ikke sett regn på 50 år. Spredd utover landskapet ligger små laguner fulle av saltvann, avkjølende og svalende å flyte på – å kalle det svømme er misvisende der vi ligger og dypper på overflaten.

 1. Fotografere verdensstjerner på musikkfestival i Santiago

Sam Smith, Post Malone, Twenty-one Pilots, gamle travere som The Strokes, ferske navn som Years and Years eller Troye Sivan, musikkfestivalen Lollapalooza drar til seg store verdensstjerner, vi nyter og fotograferer.

 1. Våkne ved foten av levende vulkaner

10 levende vulkaner i en ring rundt ørkenbyen San Pedro de Atacama, blant dem Lizancabur, en av verdens aller vakreste. Det er helt ok å våkne opp til synet av de – (og kjenne jorden riste under våre føtter).

Det er opp til deg! Liker du tanken på å reise til steder andre ikke reiser, eller tanken på at på Foto Sør-Amerika gjør vi så mye annet og spennende enn «bare» å fotografere: Her er søknadsskjemaet som kan ta deg med på en eksotisk og spennende reise.

Her kan du lese hvorfor Lonely Planet valgte Chile som sin toppdestinasjon.

Her finner du flere begrunnelser for hvorfor Lonely Planet valgte som de gjorde.

Her kan du lese mer om linja som tar deg med til CHile og Argentina.

Og her finner du søknadsskjemaet på Foto Sør-Amerika!

Har du spørsmål? Ikke vær redd for å ta kontakt med Geir Ertzgaard, som er vår Sør-Amerika-ekspert, fotolærer og turansvarlig for studieturen til Chile og Argentina.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.