Streamteamgutta Daniel Fossum og Mathias Jacobsen på Solborg folkehøgskole øver seg på å kommentere streamingsendinger.

Streamteamgutta Daniel Fossum og Mathias Jacobsen øver seg på å kommentere streamingsendinger.

Linja Streamteam fra Solborg folkehøgskole blåser i høstferien og reiser til den vesle bygda Breim i Gloppen for å dekke en av norges største e-sport-turneringer. Allerede onsdag morgen setter de 14 elevene (11gutter og 3 jenter) kursen mot Breim med biler fullastet av PC-er, ledninger og teknisk utstyr. I flere dager har elevene på Streamteam kjørt interne streaming-sendinger og lært seg å kommentere spillturneringer på nett. Tidligere Solborgelev (14/15) og stipendiat (15/16) på Film & Media, Markus Bjørnereim, er leder for det store arrangementet på Breim der over 250 deltakere knives med å vinne ulike spillturneringer og en samlet pengepott på 70.000 kroner. Markus var nylig på Solborg for å fortelle Streamteam-klassen om deres ulike crew-oppgaver under arrangementet.

  • Jeg gleder meg vilt til dette arrangementet. Solborgs oppgave blir å lage live-sendinger og streame hele døgnet og kommentere kampene, men har de tid og lyst kan de også være med å konkurrere. Her skal det bl.a. konkurreres i CS:Go 5v5, LoL -5v5, Rocket League 2v2 og ikke minst Fortnite DUO som er den gjeveste turneringen med en stor premiepott på 50.000 kroner, forteller Markus.

Lite søvn

BLAN-arrangementet vil pågå hele døgnet rundt fra fredag 5.oktober til mandag 8. oktober og lærer på Streamteam, Sveinung Gjerde, tror ikke det blir så altfor mye søvn på elevene disse dagene.

  • Nei, dette blir ikke noe hviledager for elevene. Mye jobbing for at arrangementet skal gå så bra som mulig, men jeg håper selvfølgelig at de kan få tid til å være med på alt det andre som foregår utenom selve turneringen, bl.a. paintball og gocart og underholdning fra scenen. Overnatting blir det på en skole i Breim, men her må det nok soves litt på skift for at vi skal dekke turneringer som foregår på natten også.

Både Sveinung og Markus roser den lille bygda Breim for deres enorme dugnadsengasjement. I den lille Gloppenbygda er det sterk kultur for dette og uten den frivillige innsatsen fra så mange hadde ikke dette arrangementet vært gjennomførbart.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.