Sosiologi, familieterapi, teologi, psykologi, sjelesorg, sang og musikk – jo, med  disse interessene så kanskje det passer å søke som internatleder på Solborg, tenkte Guro Brakestad en vårdag i 2017. Og nå er den nye internatlederen i full gang.

På en folkehøgskole kan en virkelig få brukt mange sider av seg selv og det er noe vår nye allsidige internatleder vil erfare.

  • Jeg elsker å jobbe med ungdom og jeg liker at det skjer noe rundt meg hele tiden. Dessuten er det fint å jobbe i en kristen kontekst. Jeg er vokst opp med intenatliv på bibelskolen i Grimstad der min far, Svein Lilleaasen, jobbet i flere år.
  • Hva vil du legge mest fokus på i din nye jobb som internatleder på Solborg?
  •  Jeg vil først og fremst ha det sosiale for øyet og jobbe med psykisk helse og livsmestring. En suksessfaktor for meg vil være at hver enkelt elev blir tryggere. Jeg har på mange måter fått lov til å forme min egen stilling og ser fram til å finne ut av det ettersom jeg blir bedre kjent med skolen, staben og elevene.

Godt i gang

35-åringen har hatt en flying start og kastet seg på de mange nye oppgavene med brask og bram.

  • Jeg elsker å møte mennesker der de er og bruke meg selv i mange forskjellige sammenhenger. Foruten selve internatjobben, vil jeg gjerne ha undervisning med elevene, være med å synge og spille og holde andakt på morgensamlinger og de kristne samlingene og være med i det flotte fellesskapet som er på Solborg.

Tobarnsmoren må prøve å sette grenser for seg selv da en jobb som internatleder på en folkehøgskole er svært omfattende.

  • Ja, jeg vet jeg må prioritere rett, familien kommer først. Det er så mye jeg vil og ønsker. Jeg skal prøve å ta vare på meg selv ved å sykle til og fra jobb hver dag, jogge tre ganger i uken, slappe av med pianospilling og ta tid til litt strikking og sying.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.