Mathias Solstad Midtun var elev på Adventure linja i fjor, i år er han stipendiat på samme linje. Samtidig har han et stort mål han vil nå:  Å bli verdensmester i lettvektklassen i kampsporten brasiliansk Jiu-Jitsu. Når han først setter seg et mål, så vil han nå det.

Han har allerede bronse fra Europamesterskapet i både egen vektklasse og i åpen vektklasse. Dessuten vant han alle sine kamper i Skandinavisk mesterskap på «submission», dvs. at han vinner kampen før tiden går ut.

 Hva var grunnen til at du startet med kamp- sport?

Grunnen til at jeg begynte med kampsport var først fordi jeg ville være i stand til å kunne forsvare meg fysisk mot alle som gjorde hverdagen min vanskeligere. Men etter hvert var grunnen å lære meg selvkontroll, disiplin og respekt.

Hva går egentlig brasiliansk Jiu-Jitsu ut på?

Brasiliansk Jiu-Jitsu er den mest effektive og tekniske kampsporten som eksisterer. Kampformen går ut på å kunne forsvare seg selv uten å skade noen. I Jiu-Jitsu så kontrollerer du situasjoner ved å legge motstanderen din i bakken til det er så smertefullt at han må gi seg.

Den hardttrenede og målbevisste 18-åringen vet å forsvare seg både fysisk og verbalt og har store ambisjoner og planer for fremtiden.

Ja, jeg vil bli verdensmester i min idrett. Når kampsportkarrieren er over skal jeg åpne mitt eget treningssenter hvor jeg skal trene verdens beste fightere.

Det er kanskje ikke så rart at hans motto er: «Be somebody that nobody thought you could be!»

Gjennom idretten har du representert Norge og vært i mange land, hvilket land har gjort mest inntrykk på deg?

Brasil er helt klart det landet som har gjort størst inntrykk på meg gjennom alle disse årene, – både naturen, kulturen og ikke minst menneskene der. Alle utøverne fra Brasil er så dedikerte, de slåss med hele sitt hjerte hver gang de møter opp på et stevne.

Mathias er en allsidig akrobat og liker også å holde på med skateboarding, vektløfting, paintball, volleyball, svømming og diverse akrobatiske idretter. I tillegg til idrett liker han fotografering, kortspill og korttriks.

Etter et år på Adventurelinja på Solborg så fikk du lyst på et år til som stipendiat, hvorfor det?

Det er flere grunner. For det første har jeg hatt et flott år på Solborg med et utrolig bra fellesskap og fantastiske lærere. Livet her på skolen har også gjort meg til en bedre fighter i min kampsport. Som stipendiat skal jeg bl.a. lære neste års elever noen gode treningsmetoder.

Av Hans Petter Nordal

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.