Tre sølv i EM og fire gull i NM, det er noen av merittene Henriette Lien (19) kan smykke seg med. Drilltalentet fra Sveio elsker drilling og klarer ikke å legge drillstaven på hylla.

Å bli så god som Henriette krever vilje, disiplin, pågangsmot og utallige treningstimer.

  • Ja, en skal tidlig krøkes. Jeg startet allerede som åtteåring da en venninne av meg oppfordret meg til å bli med. Og siden den gang har det ikke blitt få timer med trening. På det meste trente jeg ca. 20 timer i uka samt en times hjemmetrening hver dag.
  • Men hvorfor satset du på en så ukjent sport som drill? 

– I Sveio er ikke drill en liten idrett, alle kjenner noen som driver med drill på denne lille plassen, så her har det vært et miljø for drilling i mange år. Sveio har blitt satt på kartet på grunn av drilling og det er laget fra Sveio som gjerne representer Norge i store mesterskap.

Representerer Norge

Troppen fra Sveio er den beste troppen i Norge innenfor kategorien accessories. Accessories er en gren hvor man har ekstra utstyr i tillegg til drillstaven.

  • Et eksempel på dette er da vi hadde Michael Jackson tema. Da hadde vi afroparykker, mikrofon, hvite hansker, glitrende hatter og vegger med plakater av Michael Jackson. Førsteplassen i NM innenfor accessories har stått de fire siste årene. Det kommer alltid noen som prøver å slå oss, men vi vinner, sier Henriette med et smil om munnen. I EM er rekorden andreplass. Andreplassen har troppen vunnet tre ganger. Vi har også en fjerdeplass.

Som regel konkurrerer Henriette sammen med troppen sin, men noen ganger solo. Alene har hun en tredjeplass i distriktskonkurranse som sin beste plassering.

– Å delta i en accessories tropp krever ganske mye ettersom det er mye å holde styr på, og masse ekstra utstyr. Vi har hatt flinke trenere og deltakere, i tillegg til engasjerte foreldre. Denne kombinasjonen har hjulpet oss mye for å klare å nå toppen.

Foto: Sannah Løvhaug

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.