Nerdene inntar Solborg

I høst starter Solborg opp med et nytt linjetilbud, nemlig StreamTeam. En linje for unge, fremadstormede datanerder. Og for en respons vi har fått. Linja var allerede full før mars-måned.

– Hva går denne nye linja, StreamTeam, egentlig ut på lærer Sveinung Gjerde?

Litt av hvert egentlig. TV-produksjon og gaming. Det er nerdekultur for folk med litt stereotypiske nerdeinteresser. Science fiction, film, spill, litt bøker. Kanskje animé? I løpet av året skal det lages flere forskjellige sendinger som vi skal streame på nett. Vi gjør litt det vi har lyst til. Lage sending basert på klassens interesser. Lage gaming publikumsvennlig ved hjelp av kommentatorer osv.

– Hvorfor ønsket du å starte en slik linje her på Solborg?

Dette er ting jeg selv synes er kjekt. Det er mine hobbyer. Dessuten er TV-produksjon en fin måte å drive teambuilding på, og data er gøy.

– Hva tror du StreamTeam kan bidra med til skolen?

Det kommer en del gutter til linja, noe som betyr flere gutter til Solborg Folkehøgskole. StreamTeam kan kanskje fungere som et slags vindu fra utsiden og inn til Solborg, ettersom mye av det linja gjør havner på internett. Vi skaper et slags innblikk til skolen. Dessuten håper jeg vi kan snu litt på folks fordommer til det å være nerd.

Hva kommer dere til å drive på med på StreamTeam?

Vi kommer til å ha litt LAN (Local Area Network – et lokalt nettverk som brukes til transport av data mellom datamaskiner og andre enheter i et begrenset nettverk), noen turneringer med brettspill og kjøre litt E-sport (konkurrerende gaming/spilling der lag eller personer spiller mot hverandre) på storskjerm. Forhåpentligvis får vi spilt en del spill veldig få har prøvd før. Det blir mye praktisk undervisning, og en del prosjektjobbing. Vi begynner med veldig enkelt oppsett på en sending, så får vi sammen se hvor langt vi kan utvikle konseptet, og hvor avansert produksjonen vår kan bli.

– Dere skal blant annet til California på studietur. Hvorfor California?

I California er Silicone Valley, og San Fransisco, den tekniske hovedstaden. Hele vestkysten er egentlig bare en samling av nerder i alle mulige farger og fasonger. Vi skal møte interessante mennesker og kulturer, samt besøke noen av de store konsernene.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.